f1

2016.03.01. 08:24

Jordan King lesz továbbra is a Manor fejlesztő pilótája

Ezen munkája összeegyeztethető lesz a GP2-es versenyzésével

Vámosi Péter

Fotó: Manor

A Manor Racing megtartja Jordan Kinget egy őjabb szezonra, mint fejlesztő pilótájuk. A 22 éves versenyző a Forma-1-ben továbbra is háttér szerepben lesz, de a GP2-ben a Racing Engineeringgel indul a bajnoki címért.

Jordan King így nyilatkozott: "Az, hogy tavaly rengeteg időt töltöttem a csapattal a pálya mellett, nagyon fontos volt, és tudom, hogy hova akarok eljutni. Láttam a technikákat és megoldásokat, hogy miképp működik egy Forma-1-es csapat, hasznos információkat gyűjtöttem arról, hogy miképp működnek a gumik, és hogyan kell adatokat elemezni. Amikor aztán végül megkaptam a lehetőséget Abu Dhabiban, hogy vezethessem egy teszten az MR03B-t, jól sikerült bemutatkoznom, és elégedett voltam. Probléma nélkül teljesítettem 300 km-t az autóval, és élveztem minden pillanatát. Amit azonban most akarok, az már az, hogy versenyezhessek is az egyikkel, és ezért mindent meg fogok tenni. Az, hogy folytathatom a munkát mint fejlesztő versenyző, az egy kulcs a fejlődésemben, és örülök, hogy továbbra is Dave Ryannal dolgozhatok. Pascallal és Rióval is elsőre megtaláltam a hangot, nagyon családias a csapatunk."

Dave Ryan, versenyigazgató: "Ott voltam a teszten Abu Dhabiban, amikor Jordan először vezette az autónkat, és nagyszerű munkát végzett. Egyértelműen látszott, hogy előnyben volt amiatt, hogy megértette a csapat működését, a rendszereket, a lehetséges fejlesztési irányokat, és az embereket. Télen sokat segített abban, hogy megtaláljuk a versenyző ideális pozícióját az új autóban, és a végül igazolt pilótáink mellett kiderült hogy tényleg kifizetődő fejlesztő pilótát alkalmazni. Örülünk, hogy a csapatunkkal lesz egész évben, és sok sikert kívánunk neki a GP2-ben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!