f1

2016.04.14. 09:22

Herbert felesége zokon vette Alonso beszólását

Az ex-versenyző azonban tartja magát véleményéhez és azt is elmondta, szerinte hol kellene folytatnia Alonsonak

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Johnny Herbert elmondta, kiáll véleménye mellett Fernando Alonso-val kapcsolatban, mely dühös reakciót váltott ki a spanyolból.

Herbert korábban hangot adott véleményének, mi szerin Alonsonak a visszavonulásra kellene kihasználnia sérülését. Erre reagálva, Bahreinben, élő adásban szólt vissza a McLaren versenyzője.

"Te azért végezted kommentátorként, mert nem lettél világbajnok." - mondta Alonso.

Herbert azonban kiáll véleménye mellett és nem is vette igazán zokon a spanyol megjegyzését.

"De azt kell mondjam, hogy a feleségem nem találta viccesnek. Ő azt mondta, hogy Alonso kicsit szemtelen volt. Én megértem Alonso reakcióját, de a véleményem ugyanaz, mint korábban volt." - mondta Herbert a Marcának. "Úgy vélem, hogy Fernando ideje a Forma-1-ben lejárt. Már nem ő a jövő, ahogy igaz ez Jenson Buttonra és Kimi Räikkönenre is. A jövő Nico Rosbergé, Lewis Hamiltoné, Sebastian Vettelé, majd Max Verstappené és Carlos Sainzé. Alonso ausztrál incidense után Michael Schumacher 2012-es, szingapúri balesete jutott eszembe, szerintem hasonló volt a két eset, úgy tűnt alábbhagyott a koncentrációjuk, és a fókuszuk az F1-re."

Herbert szerint Alonsonak endurance versenyzésre kellene váltania.

"Szerintem az tökéletesen illene hozzá. A WEC jó hely lenne számára, és ott még bajnok is lehetne, mint Mark Webber."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!