f1

2016.04.19. 11:49

Häkkinen reméli, Alonso elég türelmes

Mika Häkkinen reméli, hogy a spanyol világbajnoknak van elég türelme, hogy megvárja a McLaren-Honda újabb sikerkorszakát, és győzni tudjon.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A regnáló világbajnok, Lewis Hamilton is kifejtette ezzel kapcsolatos véleményét. Elmondta, nem örülne, ha Alonso helyében lenne, és örül annak, hogy váltott 2012 végén.

„Maradhattam volna, de már látom, hogy jó döntést hoztam. Fernando hasonlóan döntött, most azonban rengeteg problémával küzdenek. Ez egy teszt számára. Biztosan nagyon nehéz ez most.”

Egy másik korábbi McLarenes, Mika Häkkinen azonban úgy látja, egykori csapata újra visszatérhet a csúcsra.

„Annyit kell tenniük, hogy keményen dolgoznak.” – nyilatkozta. „Nincsenek csodák, csak fejleszteni kell. És egy nap ez majd megtérül. A legnagyobb kérdés azonban, hogy ez még meddig tart?”

„Nekem több évet kellett várnom az első F1-es győzelmemre, most talán Fernandonak is várnia kell a következőre.”

„Évek óta az F1-ben van. Kétszeres világbajnok. Vajon van elég türelme? Ez a kérdés. Nagyon remélem, hogy van. Fernando egy nagyszerű srác, és egy nagyon jó versenyző.” – zárta a finn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!