f1

2016.04.05. 11:56

Rosberg is érintett az offshore-botrányban

Arra azonban nincs bizonyíték, hogy bármi illegális ügylet zajlott volna Rosberg és csapata között.

Motorsport Csatorna

Fotó: Daimler AG

Hétfőn láttak napvilágot, az úgynevezett "Panama Papírok", számos híresség és politikus offshore ügyei szivárogtak ki a panamai Mossack Fonesca ügyvédi irodától.

A legfrissebb hírek szerint az érintettek között van Nico Rosberg is. A világbajnoki éllovas Mercedeses szerődése tűnt fel a dokumentumok között, állítja a német ARD csatorna. Úgy tudják, hogy Rosberg 2014-2015-ös Mercedeses szerződése papíron egy Ambitious Group Limited nevű, Brit Virgin-szigeteken székelő céggel köttetett, mely két másik, Channel-szigeteki céghez tartozik. A Virgin-szigeteki cég címe pedig ugyanaz, mint a több száz további, kiszivárott ügy esetében.

"Az azonban nem egyértelmű, hogy pénzmozgás is történt-e a cégen keresztül." - tette hozzá az ARD, s rámutatott, hogy a Rosberg - Daimler AG (Mercedes) dokumentumok nem tartalmaztek semmi olyan információt, mely arra utalna, hogy bármi illegális ügyük lenne.
Az esetet az ARD szerint egyik fél sem kommentálta, Rosberg ügyvédjén keresztül annyit közölt, hogy az ügy magántitok.

A Panama-papírok ügyében többek között Lionel Messi labdarúgó is, valamint olasz sajtóértesülések szerint Luca di Montezemolo, korábbi Ferrari elnök is érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!