f1

2016.04.14. 08:29

Stewart kivonná a Mercedest az F1-ből

Azt mondja, a Mercedes vezetőinek helyében ő kiszállna a Forma-1-ből.

Motorsport Csatorna

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Sir Jackie Stewart azt mondja, ha ő lenne a főnök a Mercedenél, kivinné az F1-ből a német autógyártót.

"Szerintem a Mercedes idén ismét megnyeri mindkét bajnoki címet." - mondta Stewart  Globo Esporte-nak. "De a döntéshozóik egyike lennék, indítványoznám, hogy a Mercedes szálljon ki az F1-ből, ahogy azt már tették egyszer egy hasonló szituációban. Meghagynám motorszállítónak, és elérhetővé tenném annak, aki akarja, mint ahogy a Ford tette a Cosworth-szal. Mindenki azt akarná és így továbbra is nyerne a Mercedes név."

"A Ford Cosworth bajnok volt velünk." - tette hozzá a skót, utalva a Matra és a Tyrrell sikereire. "De ma már mindenki csak úgy emlékszik a Ford Cosworth-ra, hogy nyertek a McLarennel, Williamsszel és a Lotusszal."

Stewart szerint elképzelése azért is jó, mert idővel a Mercedes le lesz győzve, mondjuk a Ferrari által.

"És nem hiszem, hogy a Daimler vezetői szeretnék ezt látni. A Merecdes egy világmárka, és nagyon elismert az autózás világában."

Stewart azt is elképzelte, hogyan zajlana egy beszélgetés egy ilyen Mercedeses megbeszélésen.

"Uraim, mennyibe kerül nekünk az F1? Oké, a pénz nem probléma, mert vannak komoly szponzoraink, de ne felejtsük el azt a rizikót, hogy a Ferrari, a Red Bull, vagy bárki már esetleg legyőz minket." - képzelte el megszólalását.

"Talán én vagyok az egyetlen, aki így gondolja ezt, de én ezt tenném. Nem csak a Mercedesnek lenne ez jó, hanem az F1-nek is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!