f1

2016.04.12. 12:00

Új tulajdonosa lehet a Silverstone-i pályának

A Jaguar Land Rover brand vásárolhatja meg az F1-es helyszínt.

Bakay Botond

Fotó: Lotus F1 Team

Miután a BRDC szavazott, elméleti fronton már nem kell, hogy akadálya legyen az üzletnek. A brit szövetség elnöke, John Grant még februárban hozta nyilvánosságra a potenciális befektetők névsorát, de a szavazásra csak múlthéten került sor.

Az Autosport értesülései szerint a voksolók 54%-a mondott igent az üzletre, és bár a JLR jól hangzik, a helyezet bonyolítja, hogy Lawrence Tomlinson, a Ginetta elnöke is bejelentkezett a pályáért a maga kis ajánlatával. Egy, a JLR és BRDC közötti megállapodás értelmében Tomlinsonnal leghamarabb viszont csak júliusban tudnak majd tárgyalni a szövetségi tagok.

Noha ennek nem kéne bezavarnia, meg kell vizsgálni a helyzetet, hiszen a szavazás a várnál nagyobb megosztottságot eredményezett. Ráadásul páran annak adtak hangot, hogy nem feltétlen lenne szerencsés a pályát egy vállalat, és nem egy autósporthoz köthető szervezet kezébe adni. Noha mindkét gyártónak van minimális sportprogramja, ezek elhanyagolhatóak jelenleg.

A volt reptéren most hétvégén indul a WEC idei szezonja a legendás RAC Tourist Trophy-ért (ez már 67. lesz az 1905-ig visszanyúló trófea történetében), melyet a négy, ’90-es évekbeli, donningtoni kivételtől eltekintve 1970 óta tartanak Silverstone-ban, a WEC keretein belül pedig negyedik éve.

Mivel a futam nagy eseménynek számít, talán kapunk több információt az üzlettel kapcsolatban, azonban könnyen lehet, hogy a júliusi tárgyalások miatt a Brit Nagydíj magasságában tisztul csak a helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!