Agresszív hozzászólások

2024.05.22. 12:24

A sárvári ellenzéki oldal sem törli a gyűlölködő kommenteket

Az egyik sárvári ellenzéki oldal a Fidesz helyi képviselő-jelöltjének plakátlehelyezési gyakorlatát vette össztűz alá, amelyre gyűlölködő kommentek, agresszív hozzászólások jöttek.

Vaol.hu

Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet után több baloldali hírportál közösségi oldalán is elszabadultak az indulatok, gyűlöletkeltő és életellenes kommentek árasztották el a hírfolyamokat, melyek a merénylet kapcsán örömüket fejezték ki, és azt a hazai politikai élet – elsősorban a kormánypárt - szereplőivel szemben is alkalmazhatónak gondolták.

Forrás: VN

Valamelyik oldal korlátozta is a hozzászólási lehetőségeket az emberi méltóságot súlyosan sértő megnyilvánulások miatt, mások viszont hagyták kibontakozni a sokszor gyilkosságokra buzdító kommentáradatot. Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált, át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést. Ám úgy tűnik nemcsak országos jelenségről van szó, a vállalhatatlan stílus bekúszik a vidéki kisvárosi kampányok mindennapjaiba is. A drot.info internetes portál hívta fel a figyelmet egy, a sárvári ellenzékhez köthető Facebook oldalon tapasztalható hasonló jelenségre. A 9600 elnevezésű oldal a Fidesz helyi képviselő-jelöltjének plakátlehelyezési gyakorlatát vette össztűz alá, mivel az szerinte szabálytalan. (A közlekedési táblák alá elhelyezett választási plakátok, melyet kifogásoltak egyébként engedélyezettek kampányidőszakban.) A kommentek között egészen durva hozzászólások is helyet kaptak, volt aki egyenesen azt javasolta: „Maradjanak csak a lámpavason! Oda valók!” vagy „pont jó helyen lóg ez a szerencsétlen”. Az oldal adminisztrátorai azóta sem törölték az agresszív és az erőszakot éltető hozzászólásokat, néhány felhasználó pedig lelkesen szórja a like-okat a gyűlölködő kommentek alá. A szlovák miniszterelnök elleni merénylet azonban megmutatta, hogy a virtuális térből hamar átléphet a valóságba egy-egy hasonló eset, ezért a közéleti és politikai oldalakat üzemeltető szervezetek felelőssége megkerülhetetlen a hasonló helyzetek megelőzésében.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában