f1

2016.04.29. 16:08

Váltócsere Vettelnél

Sebastian Vettel ötrajthelyes büntetést kap az Orosz Nagydíjra, miután autójában váltót kellett cserélni.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

A szabályok értelmében egy sebességváltónak hat futamot kell kibírnia; mivel az Orosz Nagydíj csupán a negyedik verseny a szezonban, Vettel váltócseréje értelemszerűen büntetéssel jár együtt. A németnek problémái akadtak a mai második szabadedzésen, amikor mindössze fél óra elteltével félre kellett állnia feltételezett motorelektronikai hiba miatt.

"Úgy fest, elektronikai problémánk akadt" - mondta Vettel az edzés után. "Biztos vagyok benne, hogy megoldjuk, ám még így is rosszul jött; kevés kört tudtunk megtenni ma, ami miatt nem tudtunk versenyszimulációt futni, és így nem tudjuk pontosan megmondani, mennyire vagyunk versenyképesek. Legalább Kimi megcsinálta a leckéjét, ami több, mint a semmi, valamint itt Szocsiban valamennyire tisztában vagyunk azzal, mire számíthatunk. A többi csapat munkájából is rengeteget tanulhatunk."

A négyszeres világbajnok szerint a Ferrari további tizedeket tud majd kifacsarni az autóból egy körön.

"Ami az időmérőt illeti, még van hova javulnunk" - folytatta. "Az autó folyamatosan javult. A pálya elég koszos volt reggel, ám délutánra már inkább feküdt nekünk. Ahogy haladtunk előre, egyre elégedettebb voltam, és habár nem tudtunk sok információt gyűjteni a versenyre, holnap reggel még mindig van egy szabadedzés, ahol felzárkózhatunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!