f1

2016.05.08. 13:34

A Renault 2020-ra bajnoki versenyzőt nevelne

A francia istálló visszaállítaná korábbi, az F1-es világbajnok-nevelés terén szerzett hírnevét.

Kovács Noémi

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI/Renault Sport

Frederic Vasseur, a Renault GP2-ből igazolt csapatfőnöke elmondta, hogy az enstone-i csapat célkitűzései között szerepel többek között az is, hogy 2020-ra ismét saját nevelésű világbajnokot adhasson a Forma-1-nek. Ennek érdekében igazolták le a junior szériákban jól szereplő Kevin Magnussent, Jolyon Palmert, Esteban Ocont és Sergey Sirotkint.

„A legfontosabb dolog az, hogy megtaláljuk azt a versenyzőt, aki 2020-2021 körül világbajnok lehet. Így most kell elkezdenünk a munkát, ha megnézzük a múltat, ez olyasmi amit a Red Bull csinált a Vettellel, vagy a Renault-Benetton Alonsoval illete Schumcherrel. Azonban ehhez szükségünk van néhány esztendőre, mind a versenyzők, mind a csapat szerkezetének átalakításának terén.” – mondta Vasseur, aki szerint a szabályváltozások ebből a szempontból hasznára lehetnek. – „Igen, a szabályváltozás előnyünkre válhat, de ettől még nem fog rögtön csökkenni a lemaradásunk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!