f1

2016.05.12. 16:26

Boullier több pontszerzésre számít Európában

A francia szakember sokkal jobb teljesítményre számít a soron következő nagydíjakon.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Míg az évad első három versenyén még küszködött a McLaren-Honda istálló és csupán egyetlen pontot gyűjtöttek be Bahreinben Stoffel Vandoorne által, addig a legutóbbi Orosz Nagydíjon Fernando Alonso a hatodik, Jenson Button pedig a hetedik helyen ért célba. Boullier ezt a fejlődés jelének tartja.

„Kétségtelen, hogy Oroszországban mások balszerencséjéből is profitáltunk. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindkét versenyzőnk pozitívan nyilatkozott az autó egyensúlyáról, ami megerősít minket abban, hogy szilárd alapot hoztunk létre és helyes irányba tartunk. Mindig türelmetlenek vagyunk azt illetően, hogy többet érjünk el, de örülök, hogy a háttérben végzett következetes és kemény munka értékes pontokban fizetődött ki.” – kezdte a McLaren sportigazgatója.

„Ennek köszönhetően abban a reményben vághatunk neki az európai szezonnak, hogy még több pozitív eredményt érhetünk el a pályákon, ami annak ismérve lehet, hogy elméletileg az autónk némileg erősebb lett. Ez a könyörtelen fejlesztési programunkkal párosítva, izgatottá és optimistává tesz minket. Természetesen nem lesz könnyű a dolgunk, még akkor sem, ha Barcelonában újabb értékes fejlesztések kerülnek be az autóba – ahogy a többi csapatnál is -, azonban a lojális spanyol szurkolók Fernando és a csapat mögött állnak, így remélem, hogy jó show-val szolgálhatunk a számukra és pozitív lendülettel vághatunk neki az európai szezonnak.” – tette hozzá Boullier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!