f1

2016.05.19. 11:08

Jorda idén már F1-est tesztelne

Carmen Jorda nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy még 2016-ban teszten debütáljon az F1-ben.

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport

Carmen Jorda tavaly lett az akkor még Lotus csapat fejlesztő versenyzője. Leigazolása nagy port kavart, főleg korábbi versenytársainak körében, mivel a hölgy versenyző nem sok jó eredményt tudott felmutatni a junior kategóriákban.

Idén a Renault-nál elvileg megmaradt tavalyi pozíciója, ám nem látni a futamokon, holott tavaly nem volt olyan közvetítés, melyben legalább egyszer ne tűnt volna fel Carmen. Emellett Jorda ismét versenyez, méghozzá a Renault Sport Trophyban. Két versenyhétvége után kategóriájában (Am Class) a 11. helyen áll (16 főből).

"A cél, hogy a top 3-ban végezzek, de meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, miután egy kicsit jobban megismerem majd az autó határait." - mondta Jorda az olasz Autosprintnek. "A következő versenyeken már közelebb leszek az élmezőnyhöz, ez a célom." Ettől függetlenül azonban Carmen továbbra is a Forma-1-ről álmodik.

"Számomra nagyon sok tapasztalatszerzést jelent, hogy egy Forma-1-es csapat fejlesztő versenyzője lehetek. A célom még mindig az, hogy egy nap F1-es autóba ülhessek."

S hogy erre mikor kerülhet sor?

"Jelenleg nincs fix időpont kitűzve, de remélhetőleg idén sor kerül rá."

Carmen ellendrukkolóinak is üzent: "Egyszerűen csak több időre van szükségem (az F1-hez), ezért versenyzem most a Renault Sport Trophy-ban. Tavaly nem volt lehetőségem vezetni és az emberek meglepődtek ezen. De tavaly, ahogy mondtam, sok gondja volt a Lotusnak a költségvetéssel és nem volt hely, még az autó fejlesztésére sem. Csak szerencsénk volt, hogy túléltük ezt és ismét Renault lettünk."

A versenyzőnő arra a kérdésre is válaszolt, hogy hosszútávon hol képzeli el a jövőjét: "A Renault-nál. Velük képzelem el a jövőmet és a karrieremet. Nem tudom, hogy mi lesz öt vagy tíz év múlva, de most velük vagyok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!