f1

2016.05.05. 05:29

Kvyat és Verstappen már Barcelonában helyet cserélhet?

Érdekes pletykák kaptak szárnyra a szerdai nap folyamán a Red Bull háza táján

Kovács Noémi

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Motorsport.com értesülései szerint a Red Bull komolyan elgondolkodott azon, hogy legalább egy versenyhétvégére – már a soron következő Spanyol Nagydíjra – vagy akár hosszabb távra helycserés támadást eszközöl két versenyzőjük, a toro rosso-s Max Verstappen és a red bull-os Daniil Kvyat között.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett az ügyben, de az tudvalevő, hogy Dr. Helmut Marko, az istálló sportigazgatója nagyon nem volt megelégedve orosz versenyzőjük teljesítményével annak hazai futamán és egy külön megbeszélést kezdeményezett Kvyattal.

Míg a Kínában történtek nem kavartak túl nagy port – legfeljebb csak Vettel számára -, addig az orosz futamon látottaknál egyértelmű volt, hogy Kvyat a hibás mindkét incidensben, ami nem csak a Ferrari pilótájának versenyét tette tönkre, de a saját magáét és Ricciardoét is.

Csapattársa ugyanis szintén részese volt annak a láncreakciónak, amit az orosz indított útjára, így a Red Bull pont nélkül távozott Oroszországból. Ennek következtében a milton-keynes-i istálló már 19 ponttal van lemaradva a Ferrari mögött a tabellán és a Williamsszel szemben is mindössze 6 pontra csökkent az előnye.

„Az még elfogadható, hogy a hazai közönsége előtt egyszer túlságosan későn fékez és így ütközik egy másik autóval, de ez a második balesetre már nem vonatkozik. Ez különösen azért sajnálatos, mert nem csak Vettel és Ricciardo versenyét tette tönkre, hanem a saját magáét is, mivel így be kellett iktatnunk egy extra boxkiállást. Egy katasztrófa volt az a verseny a Red Bull számára! Egy kicsit le kell nyugodnia. A hét folyamán még beszélni fogunk erről.” – nyilatkozta Helmut Marko.

A Motorsport.com értesülései szerint a Red Bull a fentebb vázolt helycserével biztosítaná Kvyat számára a nyugodtabb légkört, hiszen ha a Toro Rossonál fel tudna mutatni jó eredményeket, akkor az az önbizalmának is jót tenne és egyúttal a Red Bullnak is alkalma nyílna Max Verstappent próbára tenni a „nagy” csapatnál. Hogy ez a helycsere csak Barcelonára vagy hosszabb távra is érvényes lenne-e, még kérdéses.

Ti mit szólnátok egy ilyen döntéshez?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!