f1

2016.05.22. 18:27

Nem csak a Saubernél vannak anyagi problémák

Kaltenborn szerint más csapatok is gondban vannak

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

A svájci kiscsapatnak elég szerényre sikerült eddig az évkezdet, és mivel anyagi gondjaik vannak, a fejlesztés is nehézkes lesz.

Monisha Kaltenborn persze azon dolgozik keményen, hogy mentse a menthetőt, és befektetőket keres. Az F1.com oldalán kérdezték tőle, hogy mikorra állhatnak helyre, erre így válaszolt:

"Nem tudok pontos időpontot mondani, de mielőbb, amilyen gyorsan csak lehet. Másrészt nem csak mi vagyunk az egyetlen csapat, akik nehéz időket élnek meg. Azon dolgozunk, hogy a privát csapatoknak jobb legyen a megítélése, ez mindannyiunk érdeke."

Próbáltak rákérdezni a konkrét helyzetre is, de Kaltenborn hárított: “Mint tudjátok, csapatvezetőként nem beszélek a pénzügyi problémáinkról publikusan, és ezen nem is kívánok változtatni. Igaz, hogy nem egyszerű most az életünk, és ahogy több más csapat is, komoly kihívásokkal nézünk szembe. Keményen dolgozunk a megoldáson, és ami most talán a legfontosabb, reméljük, hogy a helyzetünk hamarosan megoldódik."

Sokan azt gondolják, hogy a Sauber jövőjét az biztosíthatná, ha hasonlóan működnének, mint a HAAS csapata, azaz annyi alkatrészt vennének meg egy gyári istállótól, amennyit csak lehet. Monisha azonban nem gondolja azt, hogy ez a megoldás lenne a legjobb az F1-nek, se az ő istállójának:

"Kívülállóként akárhonnan nézzük, azt kell hogy mondjam, jó munkát végeznek. Egészen kiválót. Ugyanakkor amennyit mi kívülről látunk a működésükből, számtalan út létezik az előrelépéshez, de nem hisszük azt, hogy az övék a jó. Hisszük, hogy a Forma-1 lényege, hogy a csapatok egyben konstruktőrök is. Persze arról lehet vitatkozni, hogy ez pontosan mit is takar, de azt hiszem, hogy pár dolgot mindenki magának kellene előállítania, ettől lesz az F1 az, ami."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!