f1

2016.05.23. 12:29

Vettel szerint erős lehet a Ferrari majd Monacoban

Optimista a négyszeres világbajnok, a Red Bull sem zavarja

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Semmi akadályát nem látja Sebastian Vettel annak, hogy a Ferrari top formában térjen vissza a Monacói Nagydíjon, annak ellenére, hogy Spanyolországban nem remekeltek. Barcelonába a csapat már komoly nyomás alatt ment, mert Sergio Marchionne elnök már győzelmet várt volna el a csapattól.Ugyan a Mercedes még "segített is" azzal, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg összeütköztek, de a gyenge időmérős eredményüknek köszönhetően még a Red Bullt se tudták befogni. A versenyt követő teszteken ezért a maranellóiak az egy körös tempójukra mentek rá, és Vettel optimista.

Ahogy fogalmazott: "Ezen a pályán erősen teljesíthetünk. Tavaly is már versenyképesek voltunk, és olyan területeken fejlődtünk, ami pont Monacóhoz szükséges. Jobban vezethető az autó, a fékrendszerünk is javult, meg úgy összességében az egész csomag, ezek segíthetnek nekünk Monte-Carloban."

A Red Bull azonban fejlődik, ráadásul előrébb hozták az új motorjuk bevetését, és már Monacoban kipróbálják azt élesben. Vettel azonban nem aggódik: "Csak a magunk dolgára koncentrálunk. Versenyképesek voltunk már Spanyolországban is, ahogy azt vártuk, de szombaton nem jött össze a dolog. Vasárnap már futottunk az eredményünk után, és amint tudtuk menni a saját tempónkat, megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!