f1

2016.06.02. 09:34

A Ferrari Monaco után sem mondott le a bajnoki címről

Az olasz istálló idén először nem állt fel a dobogóra.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene úgy gondolja, hogy a csalódáskeltő monte-carlói versenyhétvégét követően sem úszott el csapata esélye a világbajnokság megnyerésére. Az olasz szakember úgy gondolja, hogy még elkaphatják a Mercedest, bár ehhez kemény munkára lesz szükség.

"Csak egyetlen alkalommal, itt nem álltunk fel a dobogóra. Nem akarok visszamutatni a korábbi versenyekre, de mindannyian tudjuk, hogy hol és miért nem szereztünk sok pontot illetve miért szalasztottuk el az esélyt a győzelemre." - kezdte az olasz szakember.

"Ugyanakkor kifogásokat sem keresek. Barcelonában egyszerűen nem voltunk elég erősek a Q3-hoz, ami itt is megismétlődött és meg is fizettük ennek árát a versenyen." - folytatta a Ferrari csapatfőnöke, aki határozott választ adott arra a kérdésre, hogy ezzel az eredménnyel elúszott-e számukra a világbajnokság.

"Nem!Az én felelősségem, hogy a csapatot koncentráltan tartsam, hiszen még 15 verseny hátra van, ami rengeteg idő. De meg kell találnunk az az időmérő utolsó szakaszában fellépő problémák okait és az azokat orvosló megoldásokat." - tette hozzá Arrivabene, aki ismét megvédte Räikkönent, aki ezúttal kiesett a futamon.

"Minden versenyzőnek vannak olyan pályái, amiket nem kedvel, Kimi Monacóval van így, annak ellenére, hogy már győzött így. Nem látom okát annak, hogy miért kellene Kiminek magyarázkodnia, más pályákon ugyanolyan jól vezet, mint korábban." - zárta az interjút Arrivabene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!