f1

2016.06.15. 11:25

Baku hosszú távra tervez a Forma-1-ben

Az azerbajdzsáni sportminiszter szerint a bakui utcai pálya akár a következő 10 évben is ott lehet az F1-es kalendáriumban.

Kovács Noémi

Fotó: Baku City Circuit

A hétvégén rendezik meg az első azerbajdzsáni Európa Nagydíjat a főváros, Baku utcáin. Ennek kapcsán mondta el a Forma-1-ben illetékes sportminiszter, Azad Rahimov, hogy az ország nem hirtelen fellángolásból csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, hosszú távra terveznek a sorozatban.

„A szerződést öt évre írtuk alá és a kontraktus alapján jogunkban áll további 5 évre hosszabbítani.” – kommentálta a helyzetet Rahimov. A hosszú távú tervek ellenére nem úgy tűnik, hogy az azerbajdzsáni versenyhétvége harcba szállhatna a leglátogatottabb futam címéért.
Az Európa Nagydíjra ugyanis  mindössze 18.500 jegyet bocsátottak forgalomba és a legutóbbi hírek alapján, még ezt a mennyiséget sem tudták teljesen értékesíteni – vagyis teltházra egyáltalán nem lehet számítani. Azonban a szervezők határozottan állítják: a bakui futam nem fog a török vagy épp az indiai, dél-koreai verseny sorsára jutni.

A közönség hiánya mellett a verseny időpontja is megterhelő a csapatok számára, hiszen egy 7 napos perióduson belül került megrendezésre a Kanadai Nagydíjjal, így logisztikailag nagy kihívást jelentett a résztvevők számára a felszerelés Montreálból Bakuba való eljuttatása. Főleg a komoly pénzügyi gondokkal küszködő Saubernek, akik a charter járatok csatlakozásaival vívtak komoly harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!