f1

2016.06.10. 10:26

Ecclestone szerint a Heineken üzlet jót tesz majd a közösségi médiájuknak is

Pedig sokáig szkeptikus volt az internetes dolgokkal kapcsolatban Bernie

Vámosi Péter

Fotó: Heineken

A csapatok már régóta jelen vannak a közösségi média felületein, legyen az twitter vagy facebook, most úgy tűnik, hogy egy szerződés hatására Ecclestone is megpuhult. A Heineken feltűnése azt jelentheti, hogy komolyabb figyelmet kap a digitális média, többet is akarják promótálni a Forma-1-et ezeken a felületeken nagyobb közönségnek, és Mr. E szerint a cég meg tudja változtatni azt is, hogy miképp áll a rajongókhoz a száguldó cirkusz.

A motorsport.com-nak örömét fejezte ki Ecclestone a Heinekennel kapcsolatban, és ahogy ők jelen vannak a digitális média világában: "Abszolút örülök nekik, és összességében kicsit el is kezdett érdekelni ez a világ, de a Heineken ráébresztett pár dologra. Soha nem foglalkoztam vele, nem hittem benne, és annak sem hittem, ha megmondják az emberek, hogy mi az irány. Meglátjuk hogy mi lesz ebből, de örülök, hogy velük dolgozhatok."

Fontos érv persze Bernard elégedettségénél az, hogy kb. 250 millió dollárral szállt be a Heineken, ami 2023-ig tart, egy olyan kitétellel, hogy 2020-tól akár meg is szüntethető ez a szerződés, de nem is rejtik a véka alá, hogy elsősorban a pénz volt az oka annak, hogy a királykategória fedélzetére jöhetett a nagyvállalat. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy egy óriási sörgyár segítségével olyan helyeken is népszerűsíthetik a sportot, ahol eddig a Forma-1 nem volt annyira nyerő.

"Ez remek. A nagy márkák kedvelnek minket, és addig nagy egy márka, amíg velünk van. És ennek igazán örülök. Mindannyiunknak jó az ő jelenlétük, más velünk tartó márkáknak is segítenek. Ennek semmi köze a pénzhez. Nem is ez a lényeg. Akkor is örülnénk nekik, ha nem fizetnének nekünk!" - adta elő kevésbé szavahihetően Ecclestone, majd folytatta: "Tényleg jó, hogy velünk vannak. Voltak már hasonló kaliberű nagyvállalatok, akartak is jönni más sörgyárak, de nemet mondtunk. A Heinekennél azonban felelősen gondolkodó emberek vannak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!