f1

2016.06.18. 15:01

Hamilton bocsánatot kért

Lewis Hamilton elnézést kért a Mercedestől, amiért Q3-as balesetét követően csupán a tizedik helyre kvalifikálta az autót.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tóth Zsombor

Hamiltonnak korántsem volt sima időmérője, annak ellenére, hogy mindhárom szabadedzést dominálta; a Q1-ben és a Q2-ben még csak leszaladt a pályáról, a Q3-ban azonban már le is koccolta a 10-es kanyar falát, amely törött felfüggesztéssel, idő előtti kiszállással és piros zászlóval járt együtt. Mindeközben csapattársa, Nico Rosberg megszerezte a pole pozíciót.

„Szimplán nem éreztem ma a dolgot” – kommentálta a brit az edzést. „Hajszálvékony határ választja el egymástól a ’rajta vagyok’ és a ’nem vagyok rajta’ állapotokat, ma pedig így jött ki. Nincs definitív válaszom arra, miért, de holnap megpróbálom előreverekedni magam. A baleset ma az én hibám volt, elnézést a csapattól.”

Toto Wolff, ha szemet nem is hunyt versenyzője megingása fölött, de többre számít tőle holnap.

„Elpocsékolt egy lehetőséget” – mondta Wolff. „Az autóban benne volt a pole és az első sor, ám rendkívül trükkösek itt a körülmények. Úgy festett, több mint egy másodperces előnyben vagyunk; hét-nyolc tized lett végül, Lewisszal a tizedik helyen. Egy ehhez hasonló utcai pályán ha nem találod a ritmust, nagyon nehéz. A mai nem az ő napja volt. A pole nem garancia arra, hogy az első kanyart is az élen fejezed be, tekintve, milyen hosszú itt az egyenes. Lewis felkapaszkodhat a 10. helyről, ám ehhez túl kell élnie az első kanyart – a GP2-ben jó néhány drámai bukásnak lehettünk ott szemtanúi.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!