f1

2016.06.26. 18:00

James Hunt előtt tiszteleg a McLaren

James Hunt féle legendás piros, kék, sárga sisakfestés ihlette színekkel dobták fel a fekete McLaren P1 GTR fényezését, továbbá Hunt F1-es pályafutását végigkísérő 11-es rajtszám is feltűnik a nem mindennapi autón.

Szabó Bence

A gyönyörű és brutális kocsit a motorsportok mekkájában, a Goodwood Festival of Speed-en mutatta be a McLaren.

A P1 GTR-hez csak optikailag nyúltak, így ugyanazon menettulajdonságokkal bír, mint hagyományos fényezést kapott társai. 986 lóerős hibrid erőforrás hajtja a durva McLarent, mely 3,8 literes duplaturbós V8-asból és egy villanymotorból áll, ennek köszönhetően lélegzetelállító 362 km/h-s végsebességet és 2,8 másodperces gyorsulást tud.

Az utcai P1-hez képest 84 lóerővel erősebb és 50 kilóval könnyebb P1 GTR súly/lóerő arányára nincsenek szavak, 687 lóerő jut egy tonnára.

Negyven éve szerezte meg egyetlen világbajnoki címét a Forma-1 angol fenegyereke. A jeles évfordulóról nem csak a McLaren emlékezett meg, a TAG Heuer ugyancsak sisakfestés inspirálta karórát mutatott be Goodwoodban.

McLaren Automotive (@mclarenauto) által közzétett fénykép, 2016. Jún 24., 04:29 PDT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!