f1

2016.06.30. 17:02

Marchionne: Räikkönen bizonyítsa be, hogy megérdemli az ülést!

A Ferrari elnöke nem olyan optimista a finn versenyző jövőjével kapcsolatban, mint a Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.

Kovács Noémi

Fotó: Tóth Zsombor

Jelenleg 15 pontnyi különbség van Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen között, így mondhatni, viszonylag kiegyenlítettnek tűnik a két ferraris versenyző teljesítménye. Azonban az olasz istálló elnöke, Sergio Marchionne a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta,
hogy a 2007-es világbajnoknak még bizonyítania kell érdemességét a szerződéshosszabbításra.

„Minden rajta múlik. Kimi ideje a Ferrarival a saját teljesítményétől függ. Meg kell mutatnia, hogy megérdemli az ülést, de úgy gondolom, ellenkező esetben ő sem akarná tovább folytatni velünk. Mindannyiunk számára eljön a búcsú pillanata.” – kezdte az olasz szakember az interjút, majd a Mercedes-siker titkáról és az idei versenygépről is mondott néhány szót.

„A titkuk az autó stabilitásában rejlik. Azonban a Ferrari SF16-H egy teljesen újratervezett modell a 2015-ös géphez viszonyítva. Annak ellenére, hogy a design jónak tűnt, a pályára vitel után a teljesítmény meg sem közelítette a várakozásainkat. Azóta is igyekszünk megérteni, hogy mire van szükségünk a teljesítményünk javításához. Ez egy bonyolult autó.” – folytatta a Ferrari elnöke.

„Nem tudom, hogy a mi módszereink túlságosan elavultak-e, de a jelenlegi csapatstruktúránk határozottan az, nem tükrözi, hogy milyen szakembereink vannak. Nagyszerű vállalatunk van ahhoz, eredményeket produkáljunk. Tudunk és kell is fejlődnünk, Jock Cleart is ezért
szerződtettük. De az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra, ehhez időre van szükségünk, a kézzelfogható eredmények 2017-ben jöhetnek.” – tette hozzá Marchionne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!