f1

2016.06.15. 11:22

Montezemolo: Minimum három ember kell Ecclestone helyére

A Scuderia korábbi elnöke úgy véli, egy ember nem lesz elég a 85 éves üzletember pótlására.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

Jelenleg  ugyan még Bernie Ecclestone terelgeti a száguldó cirkuszt az általa megfelelőnek tartott irányba, azonban a brit üzletember idén már a 85. életévét tapossa, így a Forma-1-nek lassan el kell gondolkodnia azon, hogy kit ültessenek Ecclestone helyére, ha eljön ennek az ideje.

A korábbi pletykák alapján több név is felmerült lehetséges utódként, Flavio Britatorétól kezdve Niki Laudán át Toto Wolffig és Christian Hornerig bezárólag, de egyelőre biztosat még nem lehet tudni az utódlási kérdésekben. Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi első embere mintegy 23 évig dolgozott együtt Ecclestone-al, az olasz szakember meglátása szerint a brit által elvégzett feladatokra nem lesz elég egyetlen ember.

„Előbb vagy utóbb, a Forma-1-nek el kell gondolkodnia azon, hogyan váltja fel Ecclestone-t. Bernie fantasztikus ember. Lehetetlen lesz és hiba is lenne egyetlen emberrel pótolni őt, fontos, hogy egy új irányítási formán gondolkodjanak.” – kezdte az olasz szakember.
„Az F1 számára jobb lenne, ha három különböző, de okos tulajdonosa lenne. Szakemberek szűk körű csoportjára van szükség, akik mind erősek az egyes területeken, szükség van valakire, aki ismeri az F1-et, valakire, aki tisztában van a piacok működésével-kívánalmaival és valakire, aki tudja, hogy mit akarnak a rajongók.” – folytatta a korábbi ferraris, majd némi kritikát is megfogalmazott napjaink Forma-1-ével kapcsolatban.

„A Forma-1-nek továbbra is extrém sportnak kell maradnia, de manapság túl lassúak az autók. Teljesen elégedetlen vagyok a motorok hangjával, amely jelentősen eltér attól a muzsikától, amit a múltban hallottunk, mert minden sportnak megvan a maga összetevője. Például el tudnánk képzelni Olaszországot tészta nélkül? Egyszerűen szükség van a motorok hangjára, több kapcsolatra a közönség és a versenyzők között.. ma ezek közül nagyon sok összetevő hiányzik.” – fűzte hozzá Montezemolo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!