f1

2016.06.24. 08:03

Prost várta a bakui versenyt, de nagyot csalódott

Meg aztán drágának is találja a Forma-1-et

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

A négyzeres világbajnok, Alain Prost csalódottságának adott hangot a Bakuban megrendezett Európa Nagydíj után, a televíziós közvetítést pedig katasztrófának nevezte.

A versenyzők ugyan pozitívan értékelték végül a versenyt, bár az eléggé eseménytelen volt.

"Nem néztem pénteken és szombaton, csak a közösségi médián keresztül követtem, ahol mindenki fantasztikus dolgokat írt a pályáról, szóval izgatottan vártam, hogy bekapcsoljam a tévét (vasárnap)." - mondta Prost. "Számomra katasztrófa volt, én nem láttam azt a pályát, amiról mindenki beszélt. A kamera pozíciók nem voltak valami jók. Nem volt jó a show sem. Csak egy kanyar volt, a bal-jobbos, ahol az autók rendben voltak, ahol érezhető volt a sebesség. Nézed a fedélzeti kamerás képet és fékezéskor nem látni a tempót, nem hallod a zajt, nem érzékeled a nehézségét. Ha első alkalommal néztem volna F1-et, azt gondolnám, ez ugyanolyan, mintha a saját (utcai) autómat vezetném. Azt akarom, hogy érezzem, hoyg ez valami bonyolult dolog. De ez igazán unalmas volt."

Prost szerint a promótereknek dolgozniuk kell azon, hogy az F1 jobb show legyen pályán, és pályán kívül is.

"Talán kisebb pályákat szeretnék látni, a show és a hangulat kedvéért." - folytatta a francia. "Nem kellene ilyen drágának lennie, így az emberek inkább jönnének gyerekkel együtt. De tovább megyek, meg kellene találnia a módját annak, hogy a versenyzés ne csak a gazdag emberek számára legyen elérhető."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!