f1

2016.07.16. 16:06

A Petrobras felkészült arra, hogy szerződjenek a Toro Rossoval

Már a második támogatott csapata lenne ez a braziloknak

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

A brazil olajtársaság a Petrobras kiterjesztené a támogatási körét a Forma-1-ben, a Toro Rossora. A félig állami érdekeltségű multinacionális vállalat ugyan már szponzorálja a Williamst, de a valóság az, hogy a csapatnál használt Mercedes motorok miatt a Petronas kenőanyagait és üzemanyagát használják. A brazil UOL jelentése szerint most a Petrobras elöljárói találkoztak a közelmúltban a Renault és a Toro Rosso képviselőivel. Azzal a Toro Rossoval, akik 2017-től kezdve újra Renault motorokat használnak majd, ahogy a Red Bull F1 is, akiket a francia olajvállalat, a Total lát el.

A Toro Rossot eddig a spanyol Cepsa támogatta, azonban az idei Ferrari motorokra váltással a Shell-t kell hogy használják. A Petrobras eltökélt abban a tekintetben, hogy egy második csapat segítségét is igénybe vegyék a termékeik reklámozására, illetve a fejlesztésére a motorsportok csúcskategóriájában. A média jelentésben ez áll: "Rendkívül fontos megállapodni a motorszállítóval (Renault), mielőtt részletekbe bocsátkoznánk a Toro Rossoval." A Petrobras hajlandó is megtenni azon erőfeszítéseket, ami ahhoz kell, hogy az ő üzemanyagaikat és kenőanyagaikat használják a Forma-1-ben, hiszen erre 2008 óta nem volt lehetőségük. A feltételezhető megállapodás, ami létrejöhetett a Toro Rosso-val ugyanakkor nem befolyásolja a Williamszel kötött partnerséget. Éppen ellenkezőleg: a Petrobras már keresi a lehetőségét annak, hogy miképp újíthatná meg azon szerződést, amelyik 2016 év végén lejár.

A riport utal rá, hogy a Toro Rosso és a Petrobras kapcsolatát abban kell keresni, hogy a héten a brazil Sergio Sette Camara bemutatkozhatott Silverstoneban az újoncok tesztjén, és ő egyaránt benne van a Red Bull junior programjában, valamint támogatja a brazil olajcég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!