f1

2016.08.31. 15:39

Gasly feladná a GP2 bajnoki csatáját

ha helyette mehetne az F1-be.

Komenda Vivien

Fotó: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Pierre Gasly azonnal feladná a GP2 bajnoki címéért zajló küzdelmet, ha lehetőséget kapna a Toro Rossonál.

A Red Bull támogatott francia pilóta fontos tagja a csatának, hiszen 17 ponttal vezeti a tabellát, és riválisainak – köztük az orosz Sergey Sirotkinnak – már csak három fordulója maradt megszorongatni.

Daniil Kvyat rossz formájáról viszont szinte folyamatosan beszélnek a Forma-1-en belül és azon kívül is, így természetesen Gasly is eljátszik a gondolattal, mi lenne, ha a Toro Rosso még a szezon vége előtt menesztené az oroszt. A válasz egyértelmű: azonnal menne a helyére, még ha ez a juniorszéria bajnoki címének elvesztésével is jár.

„Mikor lehetőséged van bekerülni az F1-be, nincs olyan lehetőség, hogy nemet mondasz.” – nyilatkozta a fiatal pilóta a Motorsport.com-nak. „Meg kell ragadni azt a lehetőséget, amely csak egyszer adódhat az ember életében. Látom, hogy mi történik a Forma-1-ben, és ezen a ponton már egyértelmű, hogy egy kicsit önzőnek kell lenni.”

„Jelenleg a Red Bullnál csak egy ülés elérhető, Daniil helye, így ez az, amit el szeretnék érni jövőre. A döntés természetesen a csapaté, de felkészültem a lehetőségre, és minden percben nálam van a telefonom.”

A fiatal francia elmondta, Helmut Markoval is beszélt már hosszasabban az energiaitalosok jövő évi terveiről.

„Pénteken volt vele egy hosszú beszélgetésem. A kérése az volt, hogy nyerjem meg az első versenyt, én pedig ezt tettem. Pillanatnyilag nincs egyértelmű válasz és döntés, de természetesen nem is ezt vártam. Nem az volt a cél, hogy odanyomja az orrom alá a 2017-es szerződést, hogy írjam alá. De persze erről is beszélünk. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!