f1

2016.08.15. 16:24

Gasly tisztában van vele, hogy Kvyat nincs könnyű helyzetben

Pierre Gasly elismerte, hogy riválisa Daniel Vjacseszlavovics Kvyat, nincs könnyű helyzetben 2017-et illetően.

Hegedűs Dávid

Fotó: Alex Caparros/ Getty Images/ Red Bull Content Pool

Kvyatot négy futam után fokozta le a Red Bull és küldte a Toro Rossóba, azóta csak két pontot szerzett, míg csapattársa Carlos Sainz 26-ot.

A Toro Rosso megerősítette, hogy Sainz lesz az egyik pilótája 2017-ben, míg a másik ülésért Kvyat és Gasly van harcban, utóbbi holtversenyben vezeti a GP2-es bajnokságot.

A 2017-es kilátásairól beszélt a Motorsport.com-nak Gasly: „Még nem beszéltem Helmuttal [Marko], de a célom a Toro Rosso.”

„Az biztos, hogy én minden tőlem telhetőt megteszek ezért.”

„Persze tisztában vagyok azzal, hogy Danil nincs könnyű helyzetben, de a mai világban mindenkinek csak magára kell gondolnia az autósportban.”

Kaotikus szezon

Négy fordulóval a GP2-es szezon vége előtt Gasly holtversenyben a Renault tesztpilótájával, Szergej Szirotkinnal holtversenyben vezeti a bajnokságot, de Raffelle Marciello, Gasly csapattársa Antonio Giovinazzi és Olivier Rowland 14 ponton belül vannak.

A hat különböző pilóta eddig felváltva vezették a bajnokságot, és Gasly szerint senki sem fog tudni nagyon elszakadni a többiektől a hátralévő versenyeken.

„Nagyon jó helyzetben vagyunk, de 10 vagy még több pilóta is nagyon közel van egymáshoz, ami azért nehezebbé teszi a versenyeket.” Mondta a francia.

„Ez egyáltalán nem lesz olyan szezon mint Stoffelnél [Vandoorne 2015-ben], de ezt kívánnám magamnak.”

„Fontos, hogy kiegyensúlyozott legyek, a szezon elején sok pontot vesztettem, ezért most már minél több pontot kell szereznem, a hiba nem fér bele.”

„Nem igazán tudom, hogy miért nincs [kimagasló pilóta], de ha megnézzük, akkor volt pár rossz futamom, ami szorossá tette a bajnokságot.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!