f1

2016.08.10. 16:19

Grosjean a NASCAR-ról venne példát

A francia versenyző nem büntetné a pályaelhagyásokat

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A Haas versenyzője, Romain Grosjean a NASCAR pályaelhagyásokhoz való rugalmas hozzáállását méltatta.

Az F1-es versenyzők arra panaszkodnak, hogy a versenybírák túl komolyan veszik a pályaelhagyásokat, ráadásul nem egyformán büntetik érte az egyes versenyzőket. Grosjean szerint a NASCAR-ban ezt sokkal jobban kezelik.

"Én szeretem, ha szélesre lehet venni a kanyarokat, és jól is néz ki, mikor túlmegyünk a rázókövön." - mondta a francia versenyző. "Néztem a NASCAR versenyt Sonomában, a pályaelhagyásokat... Nem is értem, miért festik fel a fehér csíkot. De jól néznek ki (az autók), és mindenki ezt csinálja (pályaelhagyás). Bár néha elég kockázatos rámenni a kerékvetőkre, mert kevésbé tapad a felülete; én amellett vagyok, hogy hagyjuk az autókat szélesre venni a kanyarokat."

"Szerintem van értelme (szélesen fordulni), szórakoztató. Persze nem teljesen lemenni a pályáról, de egy kicsit rá a rázókőre, szikrákat szórva, és így tovább, szerintem ez rendben van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!