f1

2016.08.10. 15:52

Hamilton attól tart, hogy nem fog már sokáig futamokat nyerni

„A Red Bull már felvette velünk a versenyt”

Hegedűs Dávid

Fotó: Varga András

Lewis Hamilton azt mondta, hogy abban a tudatban ment a nyári szünetre, hogy ő vezeti a bajnokságot, de nem valószínű, hogy sokáig.

Sokan azt várják az idei évtől, hogy a jelenlegi címvédő zsinórban harmadik bajnoki címét is begyűjti, mert jelenleg 19 pontos előnnyel vezet Nico Rosberg előtt.

Viszont Rosberg a motorok telén jól áll, ellentétben csapattársával, aki tisztában van azzal, hogy a hatodik V6-os motort is be kell szerelni az autójába, ami miatt rajtbüntetést kaphat.

Várhatóan már Spában vagy Monzában meglépi ezt a Mercedes, de akár „duplázhatnak” is, mert egy hetedik motorban is gondolkodnak.

„Nem tudom, hogy kell-e majd ezen kívül még egy verseny, ahol motort kell cserélni és azt sem tudom, hogy mennyit fogok tudni előre lépni ezeken a futamokon.” Mondta a brit.

„A Red Bull már felvette velünk a versenyt, sokkal nehezebb lesz már a top ötbe is kerülni, mint korábban. Ebben biztos vagyok.” Tette hozzá Hamilton.

Azt mondta, hogy nem tud nem gondolni ezekre a dolgokra az augusztusi nyári szünetben sem.

„Nem vagyok biztos benne, hogy tudok a továbbiakban versenyt nyerni.” Mondta a háromszoros bajnok. „Remélem azért, hogy inél több versenyt tudok idén még nyerni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!