f1

2016.08.11. 11:36

Kvyat nem megy sehova!

Helmut Marko nem gondol Daniil Kvyat menesztésére.

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Az Orosz Nagydíj után érkezett a hír, melyet Daniil Kvyattal telefonon keresztül közöltek: a Spanyol Nagydíjtól kezdve helyet cserél Max Verstappennel, lefokozván az orosz pilótát korábbi csapatához, a Toro Rossóhoz.

Kvyat teljesítménye a „nagy csapattól” való elküldése óta jócskán elmarad a várakozásoktól, Carlos Sainz rendre jobb teljesítményt nyújt nála. Kvyat nem is tagadja: megviselték a történtek.

Eközben a Red Bull riválisainál is folyt az élet: a Ferraritól közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott James Allison technikai igazgató.

A média természetesen már találgat, úgy hírlik többek között James Key-t, a Toro Rosso technikai főnökét nézték ki a Scuderiánál Allison alternatívájaként. 

Marko tagadta ezeket a híreszteléseket: „Keynek 2018 végéig szerződése van.”Az osztrák szakember Kvyat helyzetéről is beszélt az Auto Bildnek: „Megtartjuk. Csupán időre van szüksége, hogy rendet tegyen a fejében, visszanyerje magabiztosságát és újra legjobbját nyújtsa.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!