f1

2016.09.11. 17:32

A Liberty bevezetné a valódi „franchise” rendszert a Forma-1- ben

A Force India helyettes csapatvezetője Bob Fernley elmondta, hogy a Forma-1 új tulajdonosa a Liberty Media csoport célja, hogy bevezesse az amerikai stílusú „franchise” rendszert a bajnokságban.

Hegedűs Dávid

Fotó: Force India F1 Team

A Liberty szerdán megerősítette a hatalomátvételét a Forma-1- ben, ezzel megerősítve azokat a találgatásokat, hogy az amerikai média óriás cég szerepet vállalna a sportban.

„Számomra ez egy izgalmas történés.” - mondta Fernley a Motorsport.com-nak „Azt hiszem, hogy végül is a legjobb döntés született.”

„Van egy egyedülálló üzlet amit Bernie [Ecclestone] hozott létre, ez az F1, ami nagyon különleges, és világ szerte utánozhatatlan.”

„Ennek tetejébe még jött az amerikai média vállalat, akiknek a legjobb sport marketingjük van világszerte. Számomra ez egy nagyon, nagyon izgalmas lehetőség.”

Fernley ragaszkodik hozzá, hogy a „franchise” rendszer lenne a legjobb a Forma-1 jövője szempontjából, mert ez nagyobb stabilitást adhat a csapatoknak.

„Ez az én véleményem, ők egy „franchise” típusú rendszert hoznak létre.” - mondta Fernley. „Évekbe telik mire az ember épít egy jó F1-es csapatot, mert a tulajdonosok csak jönnek és mennek.”

„Ahhoz, hogy egy csapat működjön, ahhoz pénzt kell befektetni, ami megtérülhet jó szereplésnél. Ha nem jönnek az eredmények, akkor veszteséges a csapat, és ilyenkor lehet eladni egy új tulajdonosnak.”

„Ezek a csapatok veszélyben vannak, mert sokáig tart mire komoly csapat lenne belőlük.”

„Az emberek csapatokat vesznek, ezért, hogy megfelelően működtessék azt, de ezeket megfelelő „franchise” rendszerben kell működtetni.”

Ecclestone távozása csak kitaláció

A Liberty Forma-1- es átvételével egy időben jöttek az újabb találgatások, miszerint Ecclestone távozik, de ebből nem lett semmi és maradt a jelenlegi pozíciójában.

Fernley nyilatkozta: „Sose volt kétségem afelől, hogy Bernie marad a pozíciójában, ez mindvégig egyértelmű volt, minden más hír csak kitaláció.”

„Azt hiszem, hogy csak Bernie és az amerikai cég közös munkájából sülhet ki jó dolog.”

„Azt hiszem, hogy érdemes lesz megfigyelnünk, hogy mi fog kibontakozni ebből. Láthatjuk majd, hogy mik az új tulajdonosok elképzelései.”

„Remélhetőleg majd sikerül mindenkinek támogatnia őket abban, hogy megvalósítsák a terveiket. Részletekről viszont még korai lenne beszélni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!