f1

2016.10.29. 08:26

Sainz: Nem fair, hogy néhány versenyző tesztelhet a Pirellinek

Carlos Sainz szerint sok versenyzővel szemben nem fair, hogy pár pilóta tesztelhet a Pirellinek 2017-re, ezáltal előnyhöz jutnak.

Komenda Vivien

Fotó: Getty Imager/Red Bull Content Pool

A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull 2015-ös tesztautókkal körözhet, és tesztelheti az olasz gumigyártó jövő évi szélesebb abroncsait.

„Úgy gondolom, ez a többi versenyzővel szemben tisztességtelen, hogy ezek a pilóták már mehettek ezekkel a gumikkal, így elég sokat megtudtak a működésükről.” – fogalmazott Sainz.

A Toro Rosso versenyzője szerint a Pirellinek az első futamra elég adattal kellett volna rendelkeznie az új abroncsokhoz, majd azután fejleszteni tovább. A spanyol egyébként már jelezte a Red Bullnak, szeretne vezetni Abu Dhabiban, a soron következő teszten.

„Felajánlottam, hogy tesztelek Abu Dhabiban, mert minden lehetőséget meg kell ragadni. De lehet, hogy már késő.” – tette hozzá.

Emellett arról is beszélt, szerinte hogyan fog alakulni a bajnokság végkimenetele.

„Lewisnak még mindig meg van az esélye, habár igaz, hogy Nico messze előtte van. De ameddig harcolnod kell, még nem nyerted meg a bajnokságot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!