f1

2016.10.16. 16:51

Vasseur: Bottas leszerződött a Williamsszel, Ocon van a listánkon

Az igazgató elárulta, hogy mi az igazság a Renault F1 helyzetével kapcsolatban

Vámosi Péter

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Frédéric Vasseur beszélt a francia L'Equipe magazinnak a Renault 2017-es Forma-1-es felállásáról. A pletykák idáig arról szóltak, hogy a már leigazolt Nico Hülkenberg mellé Valtteri Bottas érkezhet, és az igazgató nem is titkolta, hogy örülne a finn pilóta érkezésének, de nem tud hinni benne. "Ő egy olyasvalaki, akit jól ismerek, jó nézni amit csinál, és nagyon is odafigyelek rá. Egyike azon pilótáknak, akiket nagyra értékelünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy szerződésben áll a Williams csapattal. Ha pedig egy versenyzőnek szerződése van a csapatával, és az meg nem akarja elengedni, akkor az bonyolíthatja a helyzetet." - mondta el a lapnak.

A Williamsnek feltehetően valóban van opciója a finn versenyzőre, de hivatalosan ez nem nyert megerősítést. Ennek ellenére két jó versenyzővel vághatnak neki a 2017-es évnek. "Miért ne kellhetne a csapatunkba két vezéregyéniség? A Mercedesnél ez jól működik. Ugyanakkor nem szeretem azt a leosztást, hogy van egy jó versenyzőnk, és a másikkal meg nem is törődünk. A teljesítményünk meg majd megjön, fejlődünk. Nézzük meg közelebbről a Mercedest: az ő házi párbajuk forrása az előrelépésüknek, és egy hasonló nekünk is ideális lenne, két olyan versenyzővel, akik azonos szinten vannak."

Vasseur ugyanakkor elmondta azt is, hogy mit gondol Esteban Oconról, még úgy is, hogy a Mercedes junior programjában is benne van. "Rajta van a kívánság listánkon. Ebben semmi titok nincs. Adunk még pár versenyt a jelöltjeinknek akik versenyben vannak a második ülésünkért, még mielőtt meghozzuk a döntésünket. Minden befejezett versennyel több információ áll a rendelkezésünkre. Ahogy Ocon teljesített Suzukában múlt vasárnap az növelte az értékét, pláne hogy jó összehasonlítási alap a csapattársa... Szóval kiváló Japán Nagydíja volt."

A francia ugyanakkor boldog, hogy sikerült tető alá hoznia az üzletet Hülkenberggel is, és emlékeztetett mindenkit, hogy a GP2-t elsőre megnyerte annak idején. Ez csak Rosbergnek és Hamiltonnak sikerült ugyanígy. "A Forma-1-ben nem volt mindig lehetősége arra eddig, hogy megmutathassa a tehetségét. De voltak jó pillanatai a Williamsnél, és a Force Indiánál is. Ugyanakkor túl azon, hogy született tehetség, a sebessége a tapasztalata a technikai dolgokban mind abba az irányba mutatott, hogy nekünk egyesíteni kell az erőnket vele. És vele erre képesek leszünk. Ez egy rendkívül kifinomult folyamat lesz, magával szemben és a csapattal is türelmesnek kell lennie, de a Renault fejlődőben van, ami felbecsülhetetlen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!