f1

2016.10.31. 11:00

Vettel bocsánatot kért Whitingtól, de még további szankciók is lehetnek a káromkodása miatt

Charlie először nem is tudta, hogy mit akar tőle a német, mert nem hallotta a rádiózását

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője nyilvánosan akadt ki Charlie Whitingra amiért nem utasította Max Verstappent, hogy engedje előre, miután a holland pilóta az első kanyart szélesre vette, de így is megtartotta a harmadik helyét, még ha a füvön is átment ezért a verseny késői fázisában. Vettel őrülten ideges lett a helyzet miatt amikor közölte Whiting álláspontját a mérnöke, és válogatott szitkozódás mellett elküldte Charliet melegebb éghajlatra.

A motorsport.com szerint azonban a verseny utáni sajtótájékoztatón Vettel megkereste Charliet, hogy odabökje, hogy "sorry.". Whiting először nem is értette, hogy mit akar tőle Vettel, mivel addig nem hallgatta meg a kulturáltra sikeredett rádiózást.

"Nem volt helyes, amit mondtam." - mondta Vettel. Ugyanakkor védelmemre, nagyon dolgoztak bennem az érzelmek és az adrenalin. Nem értem, hogy miért akarják, hogy ezt újra és újra megválaszoljam."

"Mindenesetre odamentem hozzá (Whitinghoz) és elmondtam neki, mit tettem. Tisztáztuk, ennyi."

Mikor arról kérdezték Vettelt, hogy mit reagált erre Whiting, a német versenyző így felelt: "Az nem a ti dolgotok."

Annak ellenére, hogy beszélt Whitinggal, még a FIA vizsgálja az esetet, és akár szankciók is várhatnak Vettelre, de hivatalosan ezt még nem jelentették be. Maurizio Arrivabene ezen apropóból nem is kommentálja versenyzője viselkedését, és a bocsánatkérése után úgy gondolja, hogy ilyesmi a jövőben nem fog előfordulni.

"Beszéltem vele. Nem fogom elmondani nyilvánosan azt, hogy mit, és hogy mit fogok tenni a versenyzőmmel. Bocsánatot kért, és biztos vagyok benne, hogy ilyen a jövőben nem lesz. Mellesleg meg érdemes megnézni, hogy mi történt. Néha a FIA-tól is gyors reakciót várunk... Hát, oké." - adta elő a csapatvezető.

Vettel ugyan a dobogón ünnepelhetett, de később kapott egy 10 másodperces büntetést, mivel irányt változtatott a fékezéskor, és ezzel védte a pozícióját Daniel Ricciardo előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!