f1

2016.11.22. 13:33

Alonso és Button is a Le Mansban köthetnek ki

A McLaren jelenlegi párosa már nagyon menne a hosszútávú versenyekre

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

Fernando Alonso újra elhintette, hogy a jövőjét Le Mansban látja. A spanyol pilóta sosem rejtette véka alá azt, hogy szerelmese a hosszútávú versenyzésnek, és különösen a 24 órás versenynek és ha a Forma-1 2017-ben nem változik meg gyökeresen, nem fogja megújítani a szerződését a McLarennel. Most ő is üdvözölte barátját Mark Webbert, aki visszavonult a WEC-től Bahreinben. Webber is elhintette, hogy hiába vonul vissza, azért marad a Le Mans környékén. Alonso videón üzent Webbernek, amit a kivetítőkön is lehetett látni a verseny előtt:

"Nem vártál meg, pedig klassz lett volna. Azt gondolom azért, hogy a környéken maradsz, így amikor én is belekezdek ebbe a kalandba, sokat fogok kérdezni tőled."

Másik komoly érdeklődő aki indulna Le Mansban, az nem más, mint Jenson Button, de arra figyelmeztetett a brit pilóta, hogy ez nem jövőre lesz, amikor is kimarad a Forma-1-ből biztosan egy évre.

"Semmi sincs kőbe vésve, de biztos vagyok benne, hogy a Honda nem engedné hogy az egyik nagy riválisánál versenyezzek, ami természetesen érthető. Nem fogok indulni jövőre Le Mansban, hiszen nem adott jó lehetőség, de remélem, hogy a jövőben adódik ilyen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!