f1

2016.11.06. 15:38

Bottas arra számít, hogy Stroll gyorsan fog tanulni

Valterri Bottas elmondta, hogy arra számít, hogy az új csapattársa Lance Stroll gyorsan fog majd tanulni, mikor elkezdi majd a munkát a csapattal.

Hegedűs Dávid

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Bottas az ötödik szezonját kezdi meg a Williamssel, de először lesz újonc csapattársa, a korábbi csapattársai nagydíj győztesek is voltak, Pastor Maldonado és Felipe Massa személéyben.

Stroll, aki múlt hétvégén ünnepelte a 18. születésnapját, 2016-ban megnyerte az európai Forma-3-as bajnokságot, ez volt a harmadik bajnoki címe különféle sorozatokban pár év alatt, Bottas arra számít, hogy hamar felveszi majd a Forma-1 sebességét.

„Nyilvánvaló, hogy egy rendkívül tehetséges pilóta, és azt hiszem, hogy gyorsan fog tanulni. Már alig várom, hogy vele versenyezhessek, szerintem előre fog jutni vele a csapat.” - mondta.

„Én még nem dolgoztam komolyabban Lance-szel, de párszor már találkoztam vele, és nagyon jól elbeszélgettünk, nagyon kedves fiú.”

„Kiváló versenyző, biztos vagyok benne, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni, és sikeres páros lehetünk.”

Bottas a jelenlegi csapattársól is tiszteletteljesen beszélt, ugyanis Massa az Abu-Dhabi nagydíj után befejezi a 14 éves Forma-1-es pályafutását.

„Nagyon tisztelem Felipét, és azt a karriert amit maga mögött tudhat, remélhetőleg az utolsó két versenyén jó eredményt fog elérni.” - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!