f1

2016.11.02. 06:55

Kvyatnak figyelnie kell, különben Gasly még idén debütálhat az F1-ben

Daniil Kvyat négy büntetőpontra van egy esetleges eltiltástól.

Horváth Dániel

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Contemt Pool

A Toro Rosso nemrég megerősítette, hogy nem változtat jelenlegi felállásán, jövőre is a Carlos Sainz-Daniil Kvyat duóval vág neki az új szabályokkal tűzdelt szezonnak. Daniil Kvyat nem titkoltan árulta el a sajtó munkatársainak, hogy megkönnyebbült a döntést követően.

Mindezek ellenére a 22 éves orosz versenyző összegyűjtött két büntetőpontot a hétvégi Mexikói Nagydíjon, így már csak négy pontra van az egyversenyes eltiltástól.A büntetőpontok szabályzata szerint tizenkét egység után automatikusan eltiltás jár, a begyűjtött pontok pedig egy év után vesztik érvényüket.

Jelenleg Kvyat neve mellett áll a legtöbb büntetőpont, összesen nyolc. Az orosznak tehát nagy óvatossággal és körültekintéssel kell köröznie Brazíliában, hogy teljesíthesse az utolsó, Abu Dhabi nagydíjat is.

A szezon során láthattuk, hogy nem nehéz gyűjtögetni a pontokat: feltartásért, koccanásokért rendszeresen jár a 2-2 egység.

Egyébként kissé ironikus lenne, ha Pierre Gasly pont így debütálhatna a Forma-1-ben, miután a Red Bull vezetősége úgy indokolta Kvyat megtartását, hogy Gasly még nem áll készen a száguldó cirkuszban való versenyzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!