f1

2016.11.09. 10:38

Marchionne: Jövőre az igazi Ferrarit láthatjuk

A Ferrari mottója változatlan: Majd jövőre.

Horváth Dániel

Fotó: Tóth Zsombor

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke bevallotta: nem elégedett a maranellói alakulat 2016-os eredményeivel. Ez korántsem meglepő, miután két versennyel a szezon vége előtt futamgyőzelem nélkül állnak.

2017-ben az új szabályokkal azonban visszavágnának: „Nem vagyunk elégedettek az eredményekkel, de a lehető legjobban szeretnénk lezárni a szezont. A cél, hogy 2017-ben ismét versenyképesek legyünk.”

„Nincs mit takargatni: nem használtuk ki a lehetőségeinket. Úgy vélem, jól kezdtünk Ausztráliában, nem voltunk messze a Mercedestől. A későbbiekben viszont nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt reméltük, túl keveset fejlesztettünk.”

A Ferrari technikai stábjában is változás történt: év közben James Allison techinaki igazgató közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott. Pótlását házon belül oldották meg, Mattia Binotto lett Allison utódja.

Több szakíró is úgy gondolta, hogy Binotto csak átmeneti megoldás, Marchionne bizalma azonban töretlen az olasz mérnök irányába:

„Talál túl sokáig vártunk Mattia kinevezésével. Jelenleg azonban jó pozícióban vagyunk a jövőt illetően, nagyszerű fejlesztéseket értünk el. Nagyon magabiztos vagyok a 2017-es évet illetően, hogy az egy jobb év lesz. 2017-ben az igazi Ferrarit láthatjuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!