f1

2016.12.11. 15:20

Februárban minden versenyzőnek fájdalmai lesznek

Perez szertin szezon előtt mindenki panaszkodni fog

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

A 2017-es F1-es autók jövőre szélesebbek lesznek, szélesebb gumikkal, és komolyabb leszorítóerővel, ez pedig jobban igénybe veszi majd a versenyzők nyakát, legfőképpen a tesztek során.

A téli tesztek során a versenyzők általában több, mint 100 kört teljesítenek egy nap. Az első szezon előtti tesztre ezúttal február 27-én kerül majd sor, úgyhogy a szünetet nem árt felfokozott edzéssel tölteniük a versenyzőknek.

"Biztos vagyok benne, hogy ha elkezdünk tesztelni, mindenki le lesz strapálva." - mondta Sergio Perez az Autosportnak. "Amikor vége a szezonnak és pár hónapig nem ülünk autóba, akkor nehéz szimulálni ugyanazokat az erőhatásokat, amik az autóban érnek. Szóval mikor újra autóba ülünk, azt a nyakunk mindig megsínyli."

"Az autók most egy kicsit gyorsabbak lesznek, arra számítok, hogy februárban mindenki panaszkodni fog a nyaka miatt, de Melbourne-re minden rendben lesz."

Hogy kell-e módosítani a megszokott edzéseken, a mexikói így felelt: "Kicsit izmosabbnak kell lenni, egy kicsit többet kell edzeni mindenre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!