f1

2016.12.21. 17:28

Lauda: Csak január végén hozunk döntést az új pilótáról

Sokkal nehezebb megtalálni Rosberg utódját, mint amire a Mercedes számított. Niki Lauda összetett tárgyalásokról beszélt.

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Niki Lauda kis reményt adott a Forma-1 rajongóinak, hogy hamarosan választ fognak kapni arra a kérdésre, hogy ki fogja átvenni Nico Rosberg helyét a Mercedesnél.

„Döntés, január végén lesz, mivel a tárgyalások nagyon összetettek.”

Azt is elismerte, hogy a Mercedes nagy bajban van a pilótakérdést illetően.

„Kétféle út van előttünk: egy fiatalt vagy egy tapasztalt pilótát szerződtetünk” - mondta Lauda.„Jövőre új szabályok lesznek, ami magában már egyfajta kockázat. Nico személyében a mezőny egyik legjobb és legrutinosabb pilótáját veszítettük el, amit most problémát okoz nekünk.”

Eddig a Mercedesnek volt a legerősebb pilótapárosa, akkor is, ha néha Ricciardo és Verstappen megszorongatta őket.

A Red Bull tanácsadója Dr. Helmut Marko nem szomorú amiatt, hogy Rosberg visszavonult. „Most már a Ricciardo-Verstappen páros a legerősebb a mezőnyben. Biztosak vagyunk abban, hogy közelebb leszünk a Mercedeshez. Ezt a Mercedes is tudja, ezért nem akar kockázatos döntést hozni.”

Marko meg van győződve arról, hogy a Mercedes neveltje, Pascal Wehrlein nem fogja megkapni az ülést, mert szerinte nem bíznak eléggé az utánpótlásukban. A legvalószínűbbnek tűnő befutó a Williams pilótája Valterri Bottas lehet, akiről azt gondolja Marko, hogy csak Wolff miatt kaphatja meg az ülést, ugyanis a finn menedzsmentjének is tagja a Mercedes csapatfőnöke.

„Ez a vád nem igaz.” Hangsúlyozta Lauda. „A menedzseri szerződést akkor kötötték egymással, mikor Toto még a Williams alkalmazottja volt, ő segítette Bottast a csapathoz.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!