f1

2016.12.12. 16:12

Megbeszélések után rendeződött Hamilton és a Mercedes kapcsolata

Veszekedés? Szigorú büntetés? Fenyegetés? Volt egyáltalán valami?

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton leült beszélni a Mercedes Motorsport főnökével, Toto Wolffal, majd ezután nyugodt hangulatban üzent: „Helló mindenki, itt vagyok Toto konyhájában, ahol egy jó hangulatú beszélgetést folytattunk.” - mondta Hamilton egy Instagramra feltöltött videójában. „Remélem jól vagytok, hamarosan találkozunk.” - üzente még.

A rövid videót Wolff angliai otthonában készítette.

„Szerettem volna, hogy tudjátok, hogy minden rendben van köztünk, lehető legjobb kapcsolatban várjuk a jövő évet. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy jövőre újra a bajnoki címért harcolhatunk.” - mondta Hamilton. Wolff is elmondta, hogy Hamiltonnal sikerült rendezni a dolgokat. „Pár órát töltöttünk együtt, nagyszerűen sikerült a találkozó. 2017-ben még erősebben térünk vissza.”

A szezonzáró Abu Dhabi futam után, ahol Nico Rosberg megszerezte a világbajnoki címet, nem volt megelégedve a csapat Hamilton pályán mutatott magatartásával. A 31 éves brit versenyző szinte a futam egésze alatt szándékosan visszalassította Rosberget, hogy növelje saját esélyét a címvédésre. Azt remélte, hogy Rosberg üldözői a saját taktikájukat követve átugorják riválisát. A csapat ezután rászólt a háromszoros bajnokra, hogy menjen gyorsabban, mert veszélyben van a győzelmük Hamilton ezt semmibe vette. Viszont az ő terve nem sikerült, Rosberg lett a világbajnok.

Wollf elmondta, hogy azóta már rájött, hogy hiba volt erre utasítani Hamiltont.

„Másképpen kellett volna beszélnünk. Utólag rájöttünk, hogy nem kellett volna beleszólnunk a csatájukba.”  -mondta Wolff a Sky Sports F1-nek. Végén azt is hozzátette, hogy volt valamilyen büntetés tervben, de később letettek erről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!