f1

2016.12.10. 16:50

Verstappen nagysága attól függ majd, tud-e önkritikát gyakorolni

Villeneuve szerint Brazíliában csak Verstappen tudta, hogyan kell esőben vezetni

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Jacques Villeneuve úgy véli, Max Verstappennek önkritikusnak kellene lennie, ha minden benne rejlő potenciált ki akar aknázni F1-es versenyzőként.

A fiatal versenyző meggyőző teljesítményt nyújtott eddigi F1-es karrierje során, ám sok kritikát kap agresszív versenyzési stílusa miatt.
"Sok versenyző van, akik lenyűgözőek a kezdetekkor, de nézzük meg, hányan képesek közülük fejlődni." - nyilatkozta 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve a GPUpdate.net-nek.

"Neki (Verstappen) bámulatos versenyei voltak. Spanyolország nagyszerű volt. Brazília nagyszerű volt, mert tudja, hogyan kell esőben vezetni. Ami meglepőbb volt, hogy senki más nem tudta, hogyan kell vezetni esőben. Ugyanakkor (Verstappennek) szerencséje volt, mert majdnem a falban végezte. Ez olyan, mint kockával dobni. A falban kötsz ki és rögtön olyan idióta leszel, mint bárki más, vagy nem ott kötsz ki, és te leszel a hős."

"Ha ő képes a tanulásra, az autodidakta tanulásra, akkor csodálatos versenyző lesz. Csak ezen múlik. Hogy képes-e visszatekinteni és átlátni, hogy 'oké, itt jó voltam, de vajon máshol is jó voltam?' Ha csak azt látja, hogy 'jó voltam, jó voltam, jó voltam', akkor sosem fog fejlődni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!