f1

2017.01.03. 13:13

Hivatalos: Valtteri Bottas érkezik Lewis Hamilton mellé!

Felszállt a füst, a finn pilóta érkezik Rosberg helyére

Vámosi Péter

Komolyabbra sikerült a bajnokcsapat decembere, mint azt előzetesen valaha is gondolták volna. Alig hogy bajnok lett még november végén Nico Rosberg, rá öt napra be is jelentette, hogy véglegesen visszavonul a Forma-1-ből. A komplett szakma megrökönyödése mellett azonban egyből kezdhettek is kutatni a 2016-os világbajnok utódját. Jó ideig komoly nevekkel is bombázott a nemzetközi média is, és leginkább Fernando Alonsot látta volna mindenki, még Bernie Ecclestone is a német helyén, azonban ez 2017-re már nem jön össze. Jobb híján Pascal Wehrlein tűnt egy ideig befutónak, akit azonban leginkább Niki Lauda nem látott alkalmasnak arra a feladatra, hogy vele kiegészülve újra bajnoki címért mehessen a Mercedes.

Szinte surranópályán érkezett aztán valamivel karácsony előtt Valtteri Bottas neve, annak ellenére, hogy fix szerződése volt jövőre a Williams istállóval. Akkor vélt gyanússá a dolog, amikor a csapatvezető helyettes Claire Williams egy interjúban annyira azért elszólta magát, hogy mégis milyen feltételek mellett engednék el Valtteri Bottast. Ez úgy néz ki, hogy még karácsony előtt aztán kikristályosodhatott, mert Toto Wolff örömmel parolázott karácsonyi főzőcskézés címszó alatt Lewis Hamiltonnal, akinek már akkor elárulta, hogy ki lesz 2017-ben a csapattársa, és a brit pilóta képére volt írva, hogy elégedett a döntéssel. A napokban aztán érkezett az a hír is, hogy a legnagyobb titokban Bottas Brackleyben járt üléspróbán, ahol megkezdte a felkészülést a leendő mérnökeivel is.

Ma végre a Mercedes hivatalosan is bejelentette, hogy a Lewis Hamilton #44, Valtteri Bottas #77-es párossal vágnak neki a 2017-es szezonnak. Hamiltonnak korábban már volt finn csapattársa a McLarennél, Heikki Kovalainen személyében, aki mondhatjuk, hogy nem sok vizet zavart az ő életében, így jól kijöttek. Valtteri Bottas azért keményebb diónak ígérkezik, és arra felhívnánk mindenki szíves figyelmét, hogy eddig az összes csapattársát verte a Williamsnél. Nehogy meglepetést, és fejtörést okozzon Lewis Hamiltonnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!