f1

2017.01.01. 13:50

Lorenzo szerint a Forma-1 és a MotoGP tanulhatna egymástól

Szerinte a motorosoké a jobb show, de lenne mit tanulniuk nekik is a száguldó cirkusztól

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A motorsport rajongók zöme úgy gondolja, hogy a MotoGP-ben összességében jelenleg jobb a műsor, mint a Forma-1-ben. Elsősorban a kétkerekűek versenyei azok, amik a hétvégéken jobb szórakozást biztosítanak. Az elmúlt évben 9 különböző nyertes volt, a Forma-1-ben csak 4 pilótának sikerült győznie, és 21 versenyből 19 alkalommal a Mercedes versenyzői diadalmaskodtak.

A nagyobb változatosság tenné népszerűbbé a Forma-1-nél a MotoGP-t? Jorge Lorenzo nem biztos ebben, és ezt el is mondta a Crash.netnek: "A Forma-1 tanulhatna a MotoGP pályás mutatványaiból, a MotoGP viszont tanulhatna a Forma-1 pályán kívüli életéből. Arra gondolok, hogy a MotoGP jelenleg jó show-t biztosít, sokkal látványosabb, mint a Forma-1, és nagyobb móka is."

Lorenzo láthatóan rajong a saját szériájáért, ugyanakkor azt gondolja, hogy egyes dolgokban a Forma-1 egy sokkal exkluzívabb versenysorozat. "A Forma-1-ben a paddockban szabadon lehet mozogni. Ott nincs annyi ember, és ez könnyebbség a versenyzőknek. A MotoGP-ben a boxomból direkt a motorhomeba kell hogy menjek. Egy percet nem tudok eltölteni a paddockban, egyszerűen lehetetlen. Méterenként lehet haladni, mert mindenki fotózkodni akar."

A Forma-1-es pilótáknak tehát egyszerűbb az élete, amikor A-ból B-be el akarnak jutni egy versenypályán, és ez tetszene Lorenzonak a MotoGP-ben is, de más dologra is rávilágított a spanyol motoros: "A Forma-1-ben a szponzorokat sokkal profibban szolgálják ki. És emiatt mások a támogatók is, sokkal fontosabbak, mint akik a MotoGP-ben vannak jelen." A Ducati pilótája szerint a MotoGP csak álmodozhat olyan üzletekről, mint amilyet a Forma-1 kötött akár a Rolexszel, vagy a Heinekennel. Mondjuk ez az, ami a nézőket annyira nem érdekli...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!