f1

2016.07.07. 07:58

Nem lesz kész a Red Bull Ring bővítése 2017-re

Marko azt se érti, hogy honnan jönnek ezek a pletykák

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Dr. Helmut Marko lehűtötte a kedélyeket azon feltételezéssel kapcsolatban, hogy jövőre akár már egy új vonalvezetésen lehetne megtartani a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat. A múlt hétvége egyik legtöbbet vitatott témája az volt, hogy a festői Spielbergben a tulajdonos, Dietrich Mateschitz vizsgálja már annak a lehetőségét, hogy miképp lehetne esetleg visszavarázsolni azon régi pályarészt, ami "Westschleife" néven ismert.

Egyes riportok azonban azt sugallják, hogy akár már a 2017-es versenyre is készen lehet a régi szakasz felújítása, és amikor erre rákérdeztünk Lewis Hamiltonnál, akkor nagyon belelkesült: "Ez a legjobb hír, amit hosszú ideje hallottam a Forma-1-ben."

Ennek ellenére Marko - Mateschitz jobbkeze Forma-1-es ügyekben - azonnal behúzta a kéziféket, mert így nyilatkozott: "Nem, biztosan nem lesz kész. Ennyi idő alatt ezt nem lehet kivitelezni. Nem is értem, hogy honnan vannak ezek az értesülések. Még a tervezési fázis sem fejeződött be."

Azt is elismerte a szakember, hogy a pálya tulajdonosa és a Red Bull promótere nem igazán volt elégedett az alacsony nézőszám miatt a múlt heti Osztrák Nagydíjat illetően. Az okot is megtalálták: "Az utóbbi két évben csak negatív dolgokat mondanak a Forma-1-ről. Ez most kezd megfordulni, és a versenyek is sokkal jobbak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!