f1

2015.10.11. 14:38

Räikkönen büntetése után a Mercedes lett 2015 konstruktőri bajnoka!

Megvédték a címüket a németek

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Mecedes lett 2015 legjobb Forma-1-es csapata, miután megbüntették Kimi Räikkönent az Orosz Nagydíj leintése után, Valtteri Bottasszal történt ütközése után. A németeknek csupán annyi dolguk volt, hogy három ponttal legyenek jobbak a Ferrarinál a verseny végén, de ez elég kétségesnek tűnt, miután Nico Rosberg kiállni kényszerült, és az olasz csapat több pontot szerzett a Mercedesnél. Lewis Hamilton megnyerte ugyan a versenyt, de a Ferraris Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen második és ötödik helye azt jelentette, hogy a maranellóiak épp hogy három ponttal többet szereztek, mint riválisuk! (28-25)

Egészen idáig. Räikkönen manővere a Williamszes finn ellen 30 másodperces büntetést ért a versenybíráknál, így az ötödikről a nyolcadik helyre esett vissza a közönség kedvence. Ez azonban a Mercedesnek azt is jelentette, hogy sikerült megverniük három ponttal már most a Ferrarit, és pont ennyi elég is lett a bajnoki címhez. A németek 2014 után másodszor hódítják el a konstruktőrök számára kiírt bajnoki címet egy újabb domináns szezonjukban, ahol eddig 15 versenyből 12 alkalommal nyertek.

Így most jelenleg a pontverseny állása: Mercedes 531 pont, míg a Ferrari 359 egységnél áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!