f1

2016.02.03. 14:46

Vettel vezette az F1-es delegációt

Sebastian Vettel vezetésével gyűlt össze néhány F1-es pilóta Milánóban, hogy a Pirellivel együtt megbeszéljék a 2017-es szabályváltozásokat.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

A Pirelli gyakran panaszkodott, hogy nincsen megfelelő kooperáció köztük és az F1-es csapatok és versenyzők között. A probléma leküzdésére a héten összehívtak egy tanácskozást Milánóban, ahol eredetileg az F1 jövőbeli gumiszabályzata lett volna terítéken; a 2017-es nagy szabályváltozások körüli viták és bizonytalanságok közepette azonban az egyszerű abroncsmeeting jóval jelentősebb eseménnyé vált, ahol a korábban megrekedt megbeszéléseket igyekeznek feléleszteni, és megtalálni a közös alapot, amire építkezhetnek 2017-től.

Bernie Ecclestone és Jean Todt szintén kilátogatott a helyszínre, ahogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is. A pilótákat Sebastian Vettel vezetésével Felipe Massa és Valtteri Bottas képviselte. A végleges döntés meghozására egyre kevesebb idejük van a sportág vezetőinek: míg március elsejéig csupán többségi alapon is be lehet vezetni az új szabályokat, március elseje után viszont már az összes csapatnak egyöntetűen támogatnia kell az esetleges javaslatokat – és mint erre rengeteg példa volt már, az összes csapatot egy oldalra állítani szinte lehetetlen feladat.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a csapatok egyelőre semmiben sem tudtak megállapodni, az aerodinamikával és a gumikkal kapcsolatos kérdések egyaránt a levegőben lógnak. Pat Symonds januárban azt is felvetette, hogy talán jobb lenne az egészet 2018-ra tolni – ennek azonban minden bizonnyal egyik csapat sem örülne igazán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!