Felsőszölnök

2016.01.04. 12:59

A hó és a fagy nem akadály a Hármashatár-túrán

Felsőszölnök – Több mint hetvenen vágtak neki a Hármashatár-túrának. Az Őrségi Nemzeti Park csaknem 10 kilométeres sétájával a 2016-os évet – és úgy alakult, hogy végül a havazást is – köszöntötték a résztvevők. A legtöbben családdal, sőt kutyával érkeztek.

Simán Klára

Forró sült kolbász és mustár várta az Őrségi Nemzeti Park legmagasabb pontján, a 387 méter magas hármashatáron a kirándulókat, akik Felsőszölnök központjától indultak. A falu az ország legnyugatibb települése, és közvetlenül a szlovén és osztrák határ mellett fekszik. A hármashatárra a Hampó-völgyön át vezették el a kirándulókat a nemzeti park munkatársai – közben többször is megálltak, hiszen a völgyet átívelő tanösvénynek köszönhetően a pihenők alkalmával szakszerű túravezetésben lehetett része a több tucatnyi vállalkozó kedvű vacogónak. A séta alatt a Vendvidék és az Őrség természeti és kulturális értékeiről tartottak kiselőadást a túravezetők.

A különböző korú és nemzetiségű résztvevők a laza hangulatú ebédet követően indultak vissza Felsőszölnökre, a hazautat is jól bírták a mínusz öt fok körüli hidegben. Az elmúlt években az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság túráin egyre több a kiránduló – ezért nemcsak a kellemes időben, hanem már a téli hidegben is igyekeznek megmutatni a táj értékeit, szépségeit a gyakran messzi földről érkezőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!