Vb2022

2022.11.24. 07:00

Az egyik legnagyobb brazil szurkoló - A G-csoport szakértője: Alex José de Paula

Alex José de Paula 18 évesen Brazíliából, Rio de Janeiróból érkezett Magyarországra, a Haladás mezében kóstolt bele a magyar futballba. Aztán megfordult a Honvédban, a Dunaferrben, hazament Brazíliába, majd következett Dél-Korea, Görögország, ismét Magyarország, Pápa, végül Szolnok – futballozott a magyar (több mint száz NB I-es meccsnél, harminc gólnál állt meg a számláló), a brazil, a dél-koreai és a görög élvonalban. A 41 éves futballista ma is aktív, a megyei I. osztályú Répcelak játékos-edzője, utánpótlásedzője.

Vas Népe

– Éjjel-nappal képes vagyok focimeccseket nézni, minden bajnokság érdekel, természetesen a sportág legnagyobb eseménye, a világbajnokság is tévé elé fog szegezni, nagyon várom már a tornát! – árulta el Alex José de Paula. – Brazília már hetek óta lázban ég – otthon most van nyár, ami csak fokozza a hangulatot. Akárcsak minden brazil, én is úgy gondolom, hogy a lehető legjobb keretet hozta össze Tite szövetségi kapitány, jelenleg nincs ennél jobb csapat. Mindenki játszik, mindenki jó formában van, mindenki kulcsember a csapatában. Gólerős, klasszis csatáraink vannak, rendben van a védelem, a középpálya is stabil, és csapatként futballozunk. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolgunk, mert az ellenfelek zöme védekezni, kontrázni fog ellenünk. 

- Már a csoportunk is nagyon erős, hiszen a riválisok legjobbjai mind Európa topbajnokságaiban edződnek. Ráadásul, ha vb-t akarsz nyerni, akkor hét meccset kell lejátszanod nagyon rövid idő alatt – ez fizikálisan és mentálisan is megterhelő. De szerencsére tapasztalt csapatunk van. Ez a társaság képes lehet arra, hogy begyűjtse a hatodik brazil vb-diadalt! Argentína lehet a legnagyobb ellenfél – hozzánk hasonlóan roppant erős, ütőképes csapata van, ráadásul érezhetően egyben van a társaság. Európában most nem érzek olyan csapatot, amely stabilan jó futballra lenne képes – a franciáknál sok a hiányzó, a spanyoloknál generációváltás zajlik, a németek építkeznek. Brazíliának most jó esélye van vb-t nyerni – én leszek az egyik legnagyobb szurkolója a csapatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!