Vb2022

2022.11.24. 16:13

Csupán két kapufáig jutott az uruguay-i együttes - fotók

A H csoport nyitómérkőzésén Uruguay 0-0-s döntetlent játszott Dél-Koreával. A dél-amerikaiak két kapufát is szereztek.

Pum András

Uruguay–Dél-Korea 0-0. Al-Rajján, Education City Stadion, H csoport, 1. forduló,  vezette: Turpin (francia)

Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera (Vina, 79.) – Valverde, Vecino (De la Cruz, 79.), Bentancur – Pellistri, L. Suárez (Cavani, 64.), Núnez. Szövetségi kapitány: Diego Alonso.

Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho (Lee Kang In, 74.), Li Dzse Szun (Szon Dzsun Ho, 75.), Szon Hung Min – Hvang I Dzso (Cso Ku Szung, 73.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

A dél-amerikai csapat birtokolta többet a labdát, az ázsiaiak jobbára védekeztek. A 22. percben Pellistri jobbról adott középre, Núnez csak centiméterekkel maradt le labdáról. Sokáig semmi érdemleges ne mtörtént, majd a 44. percben jobbról  jött be a szöglet, Godín hét méterről leadott fejese azonban a jobb kapufáról vágódott ki. A dél-koreaiak az első félidőben nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Szünet után az 51. percben Szon Hung Min tört be a tizenhatoson belülre egy csellel, majd jött az újabb csel, de Giménez becsúszva nagyot mentett. 

 

A 62. percben Núnez tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre adott labdáját azonban a kivetődő Kim Szunk Kju lefülelte. Nagy fölényben játszottak az uruguayiak, de a dél-koreaik hősiesen védekeztek – és próbáltak kontrázni. A 78. percben Csok Ku Szung 20 méterről tüzelt a bal sarok mellé. Négy perc múlva helyzet a másik oldalon: Núnez 17 méteres lövése suhant el a bal kapufa mellett. A 89. percben Valverde lövése a jobb kapufáról vágódott ki. Két perc múlva egy rossz kapuskirúgás után Szon Hung Min csapott le a labdára, de 22 méterről mellé lőtt.

Uruguay tehát nem bírt a szívósan küzdő Dél-Koreával – hiába állt közelebb a győzelemhez.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!