Vb2022

2022.11.22. 14:27

Itt a szenzáció! - Szaúd-Arábia fordított és legyőzte Argentínát

A labdarúgó-világbajnokság C csoportjában a Messivel felálló Argentína óriási meglepetésre 2-1-re kikapott Szaúd-Arábiától.

Pum András

A zöld mezes szaúdi válogatott átugrotta az argentin akadályt

Forrás: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Argentína–Szaúd-Arábia 1-2 (1-0).  Luszail, Luszail Stadion, labdarúgó-világbajnoki mérkőzés, C csoport, vezette: Vincic (szlovén).

Argentína: E. Martínez – Molina, Romero (Lisandro Martínez, 59.), Otamendi, Tagliafico (Acuno, 79.) – De Paul, Paredes (Fernández, 59.), Di María, Messi – Lautaro Martínez, Papu Gomez (Álvarez, 59.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Szaúd-Arábia: Al-Ovajsz –  Abdulhami, Tambakti, Al-Bulaihi, Al-Sahrani (Al-Breik, 90+9.)– Al-Malki, Kanno, Al-Faradzs, Al-Davszari –  Al-Buraikan (Aiszi, 90.), Al-Sehri (Al-,Ghanam 78.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard.

Gólszerzők: Messi (11-esből, 10.), illetve Al-Sehri (48.), Al-Davszari (53.).

Ahogy az várható volt, az argentinok nagy lendülettel kezdték a meccset, a szaúd-arábiak sokáig a félpályát is alig-alig lépték át. A 10. percben argentín szögletnél a játékosok húzták-vonták egymást a tizenhatoson belül, majd a szögletet követően jött a  VAR – és büntető a dél-amerikai együttesnek. Paredes repült a legnagyobbat, ezért járt a büntető. A tizenegyest Messi a jobb sarokba gurította (1-0).  Hátrányban az arab együttes is vezetett néhány akciót, ám ezek kevés veszélyt jelentettek  Emiliano Martínez kapujára. Nem úgy az argentinok: a 27. percben Lautaro Martínez kiugrott a védők közül, majd 13 méterről remekül nyesett a labda alá, amely a kifutó kapus felett hullott a hálóba. Ám jelzett a VAR: les volt, szabadrúgás kifelé. 

Szünet után a 48. percben a félpályánál szereztek labdát a szaúdiak, középre, Al-Sehrihez került a labda, aki bevezette a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről a bal alsóba lőt (1-1). Az 53. percben pedig már a szaúd-arábiaiak vezettek. Az argentinok nem tudtak felszabadítani, Al-Davszari pedig balról, két ember között, 14 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-2). Az argentinok a kezdeti sokk után fokozatosan magukra találtak. A 73. percben Messi nagy labdát tálalt Di Maríának, aki üggyel-bajjal szelídítette meg, majd éles szögből lőtt, al-Ovaisz védett. Az argentinok elkeseredetten támadtak, de hiába hosszabbított 14 percet a játékvezető, a szaúd-arábiai csapat megőrizte egygólos előnyét, így megszületett a torna első óriási meglepetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!