VB2022

2022.11.23. 13:28

Küzdelmes iksz - Nem született gól a horvátok meccsén

A labdarúgó-világbajnokság F csoportjában nem bírt egymással Horvátország és Marokkó.

Sütő Dániel

Marokkó–Horvátország 0-0 (0-0). Al Khor, al-Bajt Stadion, 59.000 néző, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, F csoport, 1. forduló, vezette: Rapallini (argentin).

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 79.) – Vlasic (Pasalic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 71.), Perisic (Orsic, 90.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Marokkó: Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui  (Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Ziyech, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

A találkozót óvatosan kezdő Marokkó eleinte saját térfelére rendezkedett be, ám ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább felbátorodott az afrikai együttes. Walid Regragui csapata egyre feljebb tolta védekezését, folyamatosan megakasztva a horvát támadásokat, amelyekből hiányzott az átütő erő. Az első nagy helyzet ennek ellenére Modricék előtt adódott bő negyedóra elteltével – labdát veszített saját térfelén Marokkó, Perisic pedig meglátva, hogy Bono kint áll a kapujából, jó 30 méterről azonnal tüzelt, ám a játékszer nem sokkal a ketrec fölött szállt el. Egy perccel később a túloldalon Ziyech varázsolta be középre a labdát, amiről en-Nesziri centiméterekkel maradt le. A legnagyobb ziccer a félidő végére maradt: Sosa bal oldalról beadott lapos passzára Vlasic érkezett középen, ám négy méterről nem tudta bevenni Bono kapuját, aki óriásit védett. Pár pillanattal később Modric egy lepattanó labdát durrantott 18 méterről kapu fölé.

Fordulás után úgy tűnt, mindkét csapatot feltüzelték edzőik. Ugyanis az 51. percben egy marakkói akció végén Mazraui igyekezett éles szögből egy csukafejessel a kapuba juttatni a labdát, Livakovic azonban gond nélkül hárított. Az akrobatikus mozdulatba bele is sérült a Bayern hátvédje. Két perccel később egy horvát sarokrúgást követően Lovren becsúszva lőtt kapura, a gólvonal közelében Amrabat mentett óriásit. A második félidő derekán Marokkó jutott szabadrúgáshoz – Ziyech Hakiminek passzolta le a labdát, amit a PSG játékosa egyből kapura küldött több mint 30 méterről, és a szitáló bombát csak oldalra öklözve tudta hatásítalanítani Livakovic. Ezzel el is lőtték a csapatok a puskaporukat, így 1-1 ponttal kezdték a világbajnokságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!